Golden Trail Series

Golden Trail Series

Start: Kulturni dom Črna na Koroškem
Cilj: Kulturni dom Črna na Koroškem

Golden Trail Series (GTS) je svetovna serija tekmovalnih tekaških trail prireditev, ki je nastala v organizaciji in s podporo znamke Salomon. Njen namen je združiti nekatere najboljše svetovne športnike v skupno zgodbo in gostiti najzahtevnejša tekmovanja na tem področju v lokalnem okolju. Serija Golden Trail National series (GTNS) se bo tako premierno zgodila v letošnjem letu tudi v Sloveniji in na Hrvaškem.

Golden Trail National series (GTNS) bo potekala v sklopu dveh tekem, kjer bodo prvi trije v skupnem seštevku prejeli denarno nagrado v moški in ženski absolutni kategoriji. V Sloveniji je prva tekma napovedana za 9. maj (UTVV), druga tekma pa za 7. avgust 2021 (K24 ULTRA TRAIL RACE). Prva tekma na Hrvaškem je načrtovana za 3. julij (Risnjak Trail), druga pa za 11. september 2021 (Učka Trail). Zahtevana je udeležba na obeh tekmah v tisti državi, v kateri določen tekmovalec sodeluje.

Leto 2021 bo torej zabeleženo kot prvo leto z lokalnim tekmovanjem Golden Trail v Sloveniji in na Hrvaškem.

 

Prijava :: K24 – Golden Trail National series (GTNS) 

POMEMBNO: Pri plačilu v polje NAMEN PLAČILA obvezno vpišite progo, ter ime in priimek tekmovalca (npr. K24-24km Ime Priimek)!

Pravila: K24 – Golden Trail National series (GTNS) 

K24 – 30km Golden trail National series

Leta 2019 smo zelo uspešno organizirali in izpeljali dogodek K24 Ultra trail race, saj smo že na prvem dogodku imeli več kot 500 udeležencev. Zadovoljni tekači in številni prostovoljci so naredili dogodek vrhunski in zato je tudi sedaj pri vseh tekačih dobro znan začetek avgusta, ki je rezerviran za tekmo na Koroškem. To je prepoznalo tudi podjetje Salomon, ki nas je prepoznalo kot dobrega organizatorja in nam je ponudilo sodelovanje na  Golden trail series. Več o samih tekmah, ki potekajo po vsem svetu si lahko pogledate na www.goldentrailseries.com. O naši progi, ki bo letos premierno predstavljena pa boste več izvedeli tukaj:

K24 – GTNS opis poti:

Slabih 30km dolg trail, z nekaj več kot 2100m vzpona, predstavlja verjetno najbolj spektakularno progo na našem dogodku in jo lahko primerjamo z najtežjimi progami  iz GTS npr. Zegamo. Vsekakor bo ustrezala tudi tistim, ki jim je 50 km trasa predolga in se bolje počutijo na tehničnem terenu s strmimi vzponi in vratolomnimi spusti, ki jih na tej progi ne zmanjka.

Start poti bo v soboto 7.8.2021 ob 9:00, ko se bo pred Kulturnim domom v Črni na Koroškem na najbolj gorsko tekmo podala množica tekačev.

Prvi del poti vodi tekače proti centru Črne, kjer pri Plečnikovem spomeniku zavijejo proti Mežici in po kilometru poti zavijejo levo iz glavne ceste proti Pikovem in nato na prvem mostu po 200m desno na stezo. Po 2 kilometrih od starta si prižgete čelne svetilke (obvezna oprema), saj vas najprej povabimo v 6 km dolg rov podzemlja Pece. Po raziskovanju podzemlja in morebitnem srečanju z »Perkmandeljcem«, se začenja prvi pravi vzpon do doma na Peci 1665 mnm, kjer bo za vami že 17 km poti. Sledi še kratek vzpon proti Mali Peci in nato hiter spust proti Dolini Tople, kjer boste na vaši desni opazovali Peco v vsej svoji lepoti. Od tam sledi zelo lep in strm vzpon v dolžini slabih 4 kilometrov (pri nas domačinih zelo dobro poznan KNEPS- vertikal), v katerem se boste dvignili za približno 1000m in osvojili najvišji vrh proge – Peca 2126mnm. Z vrha Pece sledi spust do doma na Peci in naprej po stezicah proti bivši gostilni Škrubi, kjer se pot priključi glavni cesti, ki vas po slabih 3 km pripelje do cilja pred Kulturnim domom v Črni. Skupna dolžina spusta z vrha Pece do Črne je dobrih 8 km pri tem pa se spustite za dobrih 1500m. Verjamemo, da bo proga, ki ima vse elemente gorskega teka navdušila vse udeležence tekme in nekoč postane del največjih tekem GTS.