ODŠTEVAMO DO ŠTARTA
K24Trail | 100km

PRIPRAVE NA 2023 SO SE ŽE ZAČELE,
NASLEDNJI TEDEN SE VIDIMO NA JULIAN ALPS TRAIL RUN V KRANJSKI GORI!!!

dni
ur
minut
sekund
TEKMA SE JE PRIČELA

! ODPOVEDANO !

Spoštovani tekači in tekačice

Spoštovani tekači in tekačice

Čeprav smo v zadnjih tednih vse napore – kot gotovo vi v pripravah na tekmo – usmerili v prizadevanje, da bi izpeljali K24 Ultratrail, moramo naš tekaški dogodek, žal, odpovedati. Opravičujemo se vam in vas prosimo za razumevanje, da odpovedujemo pozno – do zadnjega smo res poskušali, kar se je dalo, da bi tekma bila.
Prepričani smo bili, da bi izpolnili vse razumne zahteve in omejitve, vezane na preprečevanje širjenja okužb s covid-19. A NIJZ nam je sporočil negativno mnenje, že tretjič zapored, po naši oceni brez prepričljive argumentacije. Pripravili smo dodelani protokol in ga dopolnjevali ob vseh nadaljnjih navodilih in priporočilih. Verjeli smo tudi, da bi vsi udeleženci teka spoštovali vse (samo)zaščitne ukrepe in da je na prostem, sploh ob tako obsežnem terenu, tveganje za okužbe minimalno ali skoraj nično.
Žal odločevalci na NIJZ v Ljubljani niso sledili našim predlogom. Več absurdov vidimo v utemeljitvi negativnega mnenja: od razdalj in prehitevanja na progi do tega, da ne moremo jamčiti, da gledalcev (in s tem drugih pohodnikov, ki niso del tekme) nikjer ob trasi v gorah ne bo. Merila v državi niso več le dvojna, temveč so povsem nesmiselna in nelogična.
Vse prijavljene obveščamo, da plačano štartnino vrnemo, od nje pa bomo odšteli 20 eur, za kar pa boste na svoj naslov prejeli majico K24.
Hvala vsem, ki ste vztrajali s prijavami z nami do zadnjega in nam zaupali, da bi tekmo izpeljali varno. Upamo, da vas to korona leto ne bo odvrnilo in da se boste odločili ostati z nami do prihodnjega leta.
Hvala tudi vsem prostovoljcem za pripravljenost sodelovati.

VEČ NOVIC