ODŠTEVAMO DO ŠTARTA
K24Trail | 100km

PRIPRAVE NA 2023 SO SE ŽE ZAČELE,
NASLEDNJI TEDEN SE VIDIMO NA JULIAN ALPS TRAIL RUN V KRANJSKI GORI!!!

dni
ur
minut
sekund
TEKMA SE JE PRIČELA

Gorski maraton | 50KM

OSTALE PROGE

K24 trail | 100KM

K24 trail | 24KM

Powered by

PODATKI O PROGI

Start

sobota 10.8.2024 ob 7.00 |  Kulturni dom Črna na Koroškem

Cilj

Kulturni dom Črna na Koroškem

Dolžina in A+/D-

50 km / A+2550m /D-2550m

Časovni limit

14 ur

Okrepčevalnice

4 | Pudgarsko, dom na Smrekovcu, Križan, Mrdavs

Štartnina

1.12.2023 do 31.3.2024 | 65€
1.4.2024 do 1.7.2024 | 75€

POMEMBNO: Pri plačilu v polje NAMEN PLAČILA obvezno vpišite progo, ter ime in priimek tekmovalca (npr. K24-24km Ime Priimek)!

Ker naša kraljevska 100km tekma izhaja iz največjega Koroškega hribovskega izziva in je vsekakor velik zalogaj za vsakega posameznika, smo za vse navdušence naredili 50km traso, ki je idealna za vse, ki se že nekaj časa spogledujete z K24, ampak vam je to še vedno predolga in prenaporna pot.

50km dolga pot, ki se začne v Črni nas najprej popelje proti smučišču Črna, kjer so svoje prve zavoje naredili naši znani smučarji. Od tam naprej se pot dvigne proti najstarejši lipi v Sloveniji imenovani Najevska lipa. Ko se na prvi okrepčevalnici na Pudgarskem odžejate in naberete moči, se pot zopet začne dvigovati proti Smrekovškemu pogorju. Pot je speljana tudi ob Črnem jezeru oz. Končnikovi mlakuži, ki je resnično pravljičen del poti.

Ko prispemo do Krnesa se pot proti vrhu Smrekovca zopet položi in tukaj se pridružijo tudi tekači iz 100km trase, s katerimi skupaj nadaljujete pot proti domu na Smrekovcu, kjer na vas že čakajo testenine in pica. Sledi spust proti Kramarci in lepa gozdna pot proti Slemenu. Od Slemena pot po makadamu vodi do Križana, kjer vas spet pričaka okrepčevalna postaja z najboljšimi palačinkami, da se lažje spopadete še z vzponom do Uršlje gore, ki se nahaja na 1699mnm in je najvišja točka na poti. Sledi spust proti Žerjavu, kjer vas domačini pričakajo z harmoniko in obilo dobre volje pospremijo še čez zadnji vzpon, ki je med domačini in Stravi imenovan “kaj mi tega treba😃”.

Pa vendar, ko se vzdignete še zadnjih 400m in je pred vami samo še krasen spust proti Črni pozabite na vse napore in le uživate, ko tečete proti centru Črne, kjer pri Plečnikovem krožišču zavijete levo in tam vas seveda že pozdravljajo domačini , ki prav vsakega tekača z aplavzom pospremijo do cilja.

ITINERARIJ GORSKI MARATON | 50KM

ITINERARIJLOKACIJARAZDALJAČASOVNI LIMIT
STARTČRNA NA KOROŠKEM0 KM
OKREPČEVALNICAPUDGARSKO7 KM
OKREPČEVALNICADOM NA SMREKOVCU16 KM
OKREPČEVALNICAKRIŽAN31 KM
OKREPČEVALNICAMRDAVS42 KM
CILJČRNA NA KOROŠKEM50 KM14 UR

OPREMA

Mobilni telefon je obvezna oprema. Telefon naj bo utišan, a poskrbite, da bo baterija ustrezno napolnjena.
Pregled obvezne opreme je lahko na začetku ali kadar koli med tekmovanjem. Če je obvezna oprema nepopolna ali pa je tekmovalec ne pokaže, sledi kazen;
Eno uro za vsak manjkajoči del obvezne opreme.
Tekmovalec lahko opremo nosi na sebi ali jo ima shranjeno v nahrbtniku, torbi. V primeru slabe vremenske napovedi si organizator pridržuje pravico, da predpiše dodatno obvezno opremo, nujno za varnost tekačev, najpozneje en dan pred tekmovanjem.


- OBVEZNO
- PRIPOROČENO
* - OBVEZNA ZA POČASNE TEKAČE
OPREMA100 KM50 KM24KM
Štartna številka – vedno vidna
Posoda z vodo (meh, bidon, itd)
Astronavtska folija/
Prva pomoč (povoj, gaza, obliž)
Vetrovka

Piščalka
Mobilni telefon
Čelna svetilka*
Tekaška obutev
Zaščita pred soncem

Energijska hrana

Tekaške palice